Simitçi Dükkanı Açmak – Simit & Çay Evi Kurmak (2024)
Simit yemek hayatımızın bir parçası haline geldi diyebiliriz. Haftasonu ailecek yaptığımız kahvaltılarda ekmeğin yanında mutlaka masada bulunan simitin tarihi 16.yüzyıl Osmalısına kadar uzanıyor. Osmanlı zamanında ‘’Simid’i Halka’’ olarak bilinen yuvarlak ve susamlı bir yiyecektir. Günümüz Türkiye’sinde ise birçok kişi sabah kahvaltısında Simit yemeyi tercih etmektedir. Karlı işlerden biri olan Simitçi dükkanı açmak için yeterli sermayeniz varsa hiç vakit kaybetmeden başlamanızı öneriyoruz. Biz de bu yazımızda simitçi dükkanı açmak hakkında sizler için araştırma yaptık.
Simitçi Dükkanı Açmak
Eğer Simitçi dükkanı açarak kendi işinizin sahibi olmayı düşünüyorsanız işe başlamadan önce net sermayenizi belirlemelisiniz. Daha sonra kendinize bir plan oluşturarak ona göre hareket etmelisiniz. Sadece simit satışı değil börek ve poğaça gibi ürünleri de satarak ürün yelpazenizi genişletmelisiniz.
Simitçi dükkanı açmak için gerekli olan para aşağı yukarı 50-60 bin TL civarındadır. Açacağınız dükkanda en az 90 metre büyüklüğünde kapalı alan ve 25 metrekare açık alan olmalıdır. Açık alan sigara içmek isteyen müşteriler için olmazsa olmaz yerler arasındadır. Aynı şekilde kapalı alanda büyük olmalı ki içeriye masa, tezgah ve mutfak bölümü kurabilmek için önemlidir.
Dükkan kiralama işini ve dükkan ile ilgili olan işleri bitirdiyseniz en önemli nokta olan usta bulma işine sıra gelmiş demektir. Daha önce bu işte ve sektörde çalışmış bir usta ile çalışmanız sizin yararınıza olacaktır. Sadece tek bir usta çalıştırırsanız sorun yaşayabilirsiniz. Bir de usta yardımcısı alarak işleri hızlı hızlı yaptırabilirsiniz. Ek olarak simit, poğaça ve börek gibi yemeklerin sabahın erken saatlerinde satışa hazır halde bulunması gerekir.
Parfümcü dükkanı nasıl açılır merak ediyorsanız: Parfümcü Dükkanı Nasıl Açılır? – Parfüm Dükkanı Açmak (2024)
Simitçi Dükkanı Açmak İçin Gereken Belgeler (Ruhsat Alma)
Simitçi dükkanı açmayı düşünenler için verdiğimiz bilgilerden sonra şimdi de bu işi yapabilmek için ihtiyacımız olan ruhsatı nasıl alacağınızı anlatacağız. Ruhsat almak için gereken belgeler şu şekildedir:
1- 2 adet fotoğraf
2- Tapu ve yapı kullanım izin belgesi
3- Kimlik fotokopisi
4- İtfaiye uygunluk raporu
5- Başvuru beyan formu
6- Vergi levhası
7- Kira sözleşmesi
8- Ustalık belgesi
9- Adli sicil kaydı
10- İş yeri krokisi
Bu belgeleri temin ederek ruhsat almak için başvuru yapabilirsiniz.
Simitçi Dükkanından Ne Kadar Kazanılır
Bu sektöre girerek simitçi dükkanından para kazanmak istiyorsanız sabırlı olmanız gerekmektedir. Çok satış yapan dükkanların hiçbiri ilk günden o kadar satış yapmamıştır. Zamanla müşteriler sizi tanımaya ve yaptığınız ürünlerin tadını almaya başlayınca para kazanmaya başlayacaksınız.
Durum böyle olunca ilk birkaç ay zarar etme olasılığınız çok yüksektir. O yüzden mutlaka yedekte sizi destekleyebilecek bir miktar paranız olması gerekir. Gerek dükkan kirası gerekse çalışanların maaşını ödeyebilmek için bu çok önemlidir. Aşağı yukarı 30 bin TL sizi kar etmeye başlayana kadar idare edecektir.
6-7 aylık çalışmanın ardından yaptığınız simit satışında belirli bir standarta sahip olacaksınız. Büyükşehirlerde simitçi dükkanı açmayı düşünüyorsanız bu dükkanların aylık net geliri 7-12 bin TL arasında değişkenlik gösterebilir.
Bu yazımızda sizlere simitçi dükkanı açma hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız yararlı bir içerik ortaya çıkarmayı başarmışızdır.