Büyük Baş Hayvan Hibe Kredisi

03 Ocak 2022 yılında yayınlanan Cumhurbaşkanı Karar Namesinde faizsiz büyük baş hayvan hibe kredisi verileceği duyuruldu. Tarım İl Müdürlükleri aracılığı ile verilecek hibe desteği, 2024 yılı için 10.000.000 TL olarak belirlendi. Daha önceki yıllarda da verilen büyük baş hayvan hibe kredisi, bu sayede önemli ölçüde artırılmış oldu.

Büyük Baş Hayvan Hibe Kredisi Nedir?

Büyük baş hayvancılığının geliştirilmesi, mevcut durumun ıslah edilmesi, bu yönde girişimde bulunacak olan, ancak yeterli sermayesi olmayan genç girişimcilerin desteklenmesi amacı ile devlet destekli düşük faizli verilen kredilere, büyük baş hayvan hibe kredisi ismi verilmektedir.

Büyük Baş Hayvan Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

Büyük baş hayvan hibe kredisinden faydalanacak olanlar, kredi kullanacak kişiler ve alınacak hayvanlar bakımından gerekli şartları sağlaması gerekmektedir. Gerekli şartları yerine getiren üreticiler Ziraat Bankası ve Tarım İl Müdürlüklerinden, belirlenen oranlarda büyük baş hayvan hibe kredinden faydalandırılmaktadır. Kullandırılacak krediler damızlık ve süt üreticiliği olarak düzenlenmiştir.

Büyük Baş Hayvan Hibe Kredisi Almak İçin Gerekenler Nelerdir?

Devlet destekli büyük baş hayvan hibe kredisi kullanacak kişilerin hayvanlarının mutlaka Türkvet’e kayıtlı olması gerekmektedir.

Hibe alacakların, sahip oldukları büyük baş hayvanlarında aranan şartlar;

  • Büyük baş hayvanın en fazla bir kere doğum yapmış veya gebe olması,
  • 36 aylık veya daha büyük olması,
  • Mandalar için 48 aylık veya daha büyük olması, en az bir defa doğum yapmış olması,
  • Büyük baş cinsinin brownsiwis, jersey veya hostein olması,

Şartlarını sağlayan hayvan sahipleri devlet destekli büyük baş hayvan destek kredisinden faydalanabilmektedir.

Büyük Baş Hayvan Hibe Kredisini Kimler Alabilir?

Mevcut büyük baş hayvan besiciliği yapan ve üretimini geliştirmek isteyen üreticiler, büyük baş hayvan üretimine yeni başlayacak olan girişimciler, üretimi ve besi işleminde aranan şartları sağlaması, üretici açısından gerekli şartları sağlaması durumunda devlet destekli büyük baş hibe kredisinden faydalanır.

Büyük Baş Hayvan Hibe Kredisi Sıfır Faizli Mi?

Büyük baş hayvan üretimini destelemek için devlet desteği ile faizler sübvanse edilerek üretici desteklenmektedir. Bu amaçla kullandırılacak krediler mevcut üreticilerin oluşturmuş olduğu şartlar, yeni üretime başlayacaklar için şartlar, üreticinin mevcut durumu, üretimi sağlanacak olan büyük başın niteliği açısından değişiklik göstermektedir.

Büyük Baş Hayvan Hibe Kredisi İçin Nereye Başvurulur?

Büyük baş hayvan üretimi yapan mevcut üreticiler, büyük baş hayvan üretimi yapmak isteyen girişimciler, üretici ve üretimi gerçekleştirmek istenen büyük baş hayvanlar açısından gerekli şartları yerine getirmesi durumunda, Tarım İl Müdürlükleri ve Ziraat Bankası şubelerine istenen belgeler ile başvurarak, büyük baş hayvan hibe kredisi talep edebilir.

Küçükbaş İçin Hibe Kredisi Var Mı?

Resmi Gazetede 2024 yılı küçükbaş için hibe kredisi verileceği duyuruldu. Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasına aracılığı ile verilecek kredi için gerekli şartları sağlayan üreticiler, genç girişimciler ve kadın girişimciler için üst limit 15 milyon TL üst limit olmak üzere kredi kullanabilecekler.

Büyük Baş Hayvan Hibe Kredisi Ne Kadar?

Devlet destekli büyük baş hayvan hibe kredisi üst limiti 10.000.000 TL olarak belirlenmiştir. Sağlanacak krediler, mevcut üretim tesisinin şartlarına, üreticinin sağlamış olduğu niteliklere göre değişiklik göstermektedir. Sağlanan kredilerde hibe veya düşük faizle 7 yıl geri ödeme imkanı sağlanmaktadır.

Devlet Hayvan Veriyor Mu?

Devlet bölgesel kalkınmaların artırılması, hayvancılığı desteklemek, mevcut ırkların ıslahı için geri ödemeli, ıslah edilmiş ırklarda hayvanlar vererek, üreticiyi desteklemektedir.

Devlet Koyun Veriyor Mu?

Devlet koyun üreticiliğinin geliştirilmesi, bölgesel kalkınmanın artırılması için, anaç ve damızlık koyun vermektedir. Ayrıca mevcut koyun üreticilerini desteklemek için kredi imkanları sunmaktadır.

Büyük Baş Hayvan Hibe Kredisi Hangi İller İçin Geçerli?

Devlet GAP, DAP, DOKAP ve KOP kapsamındaki illerde büyük baş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, büyük baş hayvanların ıslahı için, gerekli şartları yerine getiren girişimcileri hibe kredisi vererek desteklemektedir.

100 Koyun Ne Kadar Kazandırır?

100 koyuna sahip bir üretici, mevcut koyun ırkının özelliğine, üretim sahasının mevcut mera konumuna, yetiştirilen iklime ve sağlanan şartlara göre, üreticinin kazancı değişiklik göstermektedir.

Devletten İnek Alma Şartları

Devlet GAP, DAP, DOKAP ve KOP kapsamındaki illerde damızlık ve süt ineği desteği sağlamaktadır. Üretime elverişli tesisin varlığı, yeni başlayanlar için bu amaç için sağlanabilecek koşulların varlığı, üreticinin mevcut durumunun devletten inek alma şartlarını yerine getirmesi halinde, geri ödemeli damızlık ve süt üretimine yönelik inek verilmektedir.

Devlet Koyun Desteği 2024

Devlet mevcut koyun üreticilerinin şartlarının iyileştirilmesi, bu yönde girişimde bulunacak yeni üreticilerin desteklenmesi, koyun ırkının ıslahı edilmesi için destek sağlamaktadır. Devlet koyun desteği, damızlık koyun hibesi, küpe desteği, hibe kredi, geri ödemeli düşük faizli kredi şeklinde İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri, Ziraat Bankası aracılığı ile destek pirimi ve kredilerden faydalandırılmaktadır.