Bijuteri Dükkanı Açma Şartları Nelerdir? Maliyeti Nedir? Nasıl Açılır? (2024)

2457 euromoda bijuteri 2011 taki ornekleri 784 - Bijuteri Dükkanı Açma Şartları Nelerdir? Maliyeti Nedir? Nasıl Açılır? (2024)

Bijuteri ne anlama geliyor diye merak ediyorsanız takı ve süs eşyalarının satıldığı mağazalara bijuteri ismi verilmektedir. Hem kadınların takı ürünlerinden vazgeçmemesi hem de kar marjının çok yüksek olması birçok insanı bijuteri dükkanı açmaya teşvik ediyor. Biz de bu yazımızda sizlere Bijuteri dükkanı açma şartları nelerdir? Maliyeti ne kadardır ve nasıl açılır gibi soruların cevabını vermeye çalışacağız. 

Bijuteri Takı Dükkanı Açmak

Bijuteri takı dükkanı açmak isteyen girişimciler ilk önce kendilerine bir plan-program belirlemelidir. Daha sonra yapacağınız işin ne kadar büyüklükte bir iş olacağına karar vermelisiniz. Bizim araştırmalarımıza göre 150 bin TL gibi bir sermaye ile işe başlamanız gerekmektedir. Kadınlar çok fazla çeşit olan bijuteri dükkanlarını tercih ettiği için sizinde ürün yelpazeniz mümkün olduğu kadar geniş olmalıdır.

Bijuteri dükkanı açmak için gerekli olan birikime sahip olduğunuz zaman seçeceğiniz konum çok önemlidir. Sessiz sakin insan geçmeyen bir yer seçerseniz çok kısa sürede kepenk kapatmak zorunda kalırsınız. O yüzden işlek noktaları seçmeniz çok önemlidir. Ayrıca açacağınız dükkan en az 30 metrekare büyüklüğünde olmalıdır. Dükkan tasarımı da müşteri çekmek açısından önem arz etmektedir. Tasarım işleri için işinde ustan olan birinden yardım almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bijuteri Takı Dükkanı Açmak İçin Gereken Belgeler (Ruhsat Alma)

Bijuteri takı dükkanı açabilmek için ruhsat almanız gerekmektedir. Ruhsat almak için gerekli olan belgeler ile dükkan açmak istediğiniz bölgenin belediyesine giderek başvuru yapmalısınız. Başvuru için gerekli olan belgeler şu şekildedir:

1- Kira sözleşmesi

2- İmza Beyanı

3- Dükkan tapu fotokopisi

4- Mesul müdürlük sözleşmesi

5- Esnaf ve sanatkarlar odası kaydı 

6- Başvuru beyan formu

7- Yangın tüpü

8- Kimlik fotokopisi

Genel olarak belediyeler tarafından talep edilir ancak zaman zaman daha farklı belgelerde talep edilebilir. Bu durum belediyeden belediyeye değişiklik gösterebilir.

Takı Bijuteri Dükkanında Olması Gereken Ürünler

bijuteri dukkani - Bijuteri Dükkanı Açma Şartları Nelerdir? Maliyeti Nedir? Nasıl Açılır? (2024)

Bir bujiteri takı dükkanı açmak istiyorsanız daha önce de dediğimiz gibi ürün yelpazeniz oldukça geniş olmalıdır çünkü insanların takı zevki fazlasıyla değişkenlik gösterebilir. Bir bujiteri takı dükkanında olması gereken ürünler şu şekildedir:

1- Anahtarlık

2- Kolye

3- Tesbih

4- Yüzük 

5- Eşarp-Türban-Şal

6- Bileklik

7- Küpe

8- Toka 

9- Kemer

10- Çanta

11- Cüzdan

12- Gözlük 

13- Piercing

14- Halhal

Bu ürünler bijuteri dükkanınızda kesinlikle bulunması gereken ürünler arasındadır. 

Takı – Bijuteri Dükkanı İşletmenin Püf Noktaları

1- Bijuteri dükkanı açacağınız yer insanların çok sık geçtiği bir yerde olmalıdır.

2- Elde ettiğiniz kar ile yeni ürünler getirerek ürün çeşitliliği yaratmaya çalışın. 

3- Ürün yelpazeniz mümkün olduğu kadar geniş olmalıdır. 

4- Dükkanınızda çalışmak üzere kesinlikle bir kadın çalışan ile anlaşın.

5- Zevkler ve renkler tartışılmayacağı için herkesin zevkine göre ürün getirmeye çalışın.

6- Satışı en çok olan ürün toka olduğu için toplu toka alarak maliyetinizi düşürebilirsiniz.

Yüncü dükkanı açmayı düşünüyorsanız: Yüncü Dükkanı Açma Maliyeti Ne Kadar? Nasıl Açılır ve Şartları Neler?

Takı – Bijuteri Dükkanından Ne Kadar Kazanılır

Bu sektörde kar marjı neredeyse %100’e yakındır. Toplu satın alıp ucuza getirdiğiniz ürünü uygun bir fiyata müşteri ile buluşturarak çok rahat para kazanabilirsiniz. Bujiteri dükkanı sayesinde ayda 10-15 bin TL bandında net gelir elde edebilirsiniz. Bu işi yapabileceğinize inanıyorsanız ve yeterli sermayeniz varsa kesinlikle bu işi yapmanızı öneriyoruz. 

Bu yazımızda sizlere Bijuteri dükkanı açma şartları nelerdir? Maliyeti ne kadardır ve nasıl açılır gibi soruların cevabını vermeye çalıştık. Umarız verdiğimiz cevaplar sizin için yararlı olmuştur.