Berber Dükkanı Açmak – Erkek Saç Tasarım Kuaförü Açma Maliyeti (2024)

“Usta yanları alalım, üstler kalsın”

berber dukkani - Berber Dükkanı Açmak – Erkek Saç Tasarım Kuaförü Açma Maliyeti (2024)
Berber Dükkanı

 Bu cümle belki de berberlerin en çok duyduğu saç kesim isteklerindendir. Erkeklerin sıkça ziyaret ettiği mekanların başında berber dükkanları gelmektedir. Berberler, özellikle saç kesimine kısa bir zaman diliminde ihtiyaç duyan erkekler tarafından vazgeçilmez bir pozisyondadır. Bu sebeple hemen hemen her mahallede birden fazla berbere rastlamanız mümkündür. Ayrıca berberler, babalarımız ve yakın arkadaş arkadaşlarımız gibi hayatımızda yeri değişmeyen insanlardır. Bizlere çocukluğumuzu hatırlattığı gibi asla kopamayacağımız geçmişimiz anlamına da gelmektedir. Berber dükkanı açmak fikri ile karşınızdayız.

Bu sebeple berber dükkanlarının yeri ayrıdır. Berber dükkanı açıp bu geleneği sürdürmek ve müşterilerine iyi bir hizmet vermek isteyen insanlar için bilgilendirici olacağını düşündüğümüz rehber yazısını sizlerle paylaşmaya karar verdik. İleride okuyacağınız yazımızda “Berber dükkanı açmak için neler gereklidir ve erkek saç tasarım kuaförü açmanın maliyeti ne kadardır?” gibi sorulara birlikte yanıt aramaya çalışacağız. Umarız sizler için faydalı olur. Şimdiden iyi okumalar diliyoruz. Hazırsanız yazımıza başlayalım. 

Berber Dükkanı Açmak

 Saç ve sakal kesmek kolay gibi gözükse de aslında hem zor hem de tecrübe isteyen işlerden birisidir. İlk olarak berberlik için bir ustalık belgesi gerekir. Ustalık belgesi olmayan kişiler berber dükkanı açamazlar. Ustalık belgeniz yoksa dükkanınızı açmadan önce belge başvurusunda bulunmalısınız. Ustalık belgesini almadan önce kalfalık belgesini de almış olmanız gerekiyor. Bu belgeleri tamamlamadan berberlik işi yapmaya başlayamazsınız. Zaten ustalık belgesi olan kişiler de saç ve sakal tıraşı yapmayı bilen kişilerden oluşuyor. Berberler genellikle çekirdekten yetişme dediğimiz 12-13 yaşlarından beri bu işin içinde olan insanlardır. Eğer siz de onlardan birisiyseniz ve artık kendi berber dükkanınızı açmayı planlıyorsanız size yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririz.

 Berber dükkanı açabilmek için yasal prosedürler hakkında bilgi sahibi olmanız çok önemli. Aksi halde bazı adımları atladığınız durumda berber dükkanı açmanız mümkün görünmeyecektir. Berber dükkanı açmak isteyen kişilerin önünde 3 süreç vardır. İlk olarak kendinize uygun bir dükkan bulmanız gerekiyor. Sonraki adımda ise bu dükkanı dekore etmeye başlamanız ve bunun için de bir ön araştırma yapmanız gerekli. Son olarak ise berber dükkanı için gereken malzemeler satın alınır. Dükkan kirası, dekorasyonu ve malzeme giderleri için en başta gerekecek sermaye miktarı ise yaklaşık 50 bin Liradır. Orta çaplı bir berber dükkanı açmanın maliyeti yaklaşık olarak 50 bin ve 75 bin lira arasındadır.

Berber Dükkanı Seçimi

 Berber açmak için seçeceğiniz konum oldukça önemlidir. Dükkanın konumu direkt olarak kazancınızda etkili olacak bir faktördür. Açmak istediğiniz ilçeyi detaylıca araştırmanızı ve analiz etmenizi öneririz. Dükkanı açacağınız yerde rakip berber dükkanlarının az olmasına özen göstermelisiniz. Eğer yaşadığınız mahallede kaliteli bir erkek berberi yoksa bu fırsatı değerlendirin. Çoğu kişinin beğenmediği mahalle arası berberler müşteri kitlesini oturttuğu takdirde güzel kazançlar sağlayabiliyor. Berber dükkanı için ortalama olarak 25 metrekareden büyük bir dükkan bulmanız iyi bir seçim olacaktır.

 Dükkan içerisine 2 veya 3 koltuk koyarak aynı anda iki farklı müşteriyi tıraş etme imkanına sahip olabilirsiniz. Tabii bunun için sizin haricinizde kaliteli bir eleman/kalfa da çalıştırmanız gerekiyor. Bu kişi de saç kesiminde uzman olmalı ve işini iyi yapmalıdır. Bu yüzden işinde iyi olan personelleri işe almalısınız. Berberlik belgesi olan personelleri tercih etmeniz sizin yararınızadır. Belgeli bir personel olduğu için haliyle daha fazla maaş ödemeniz gerekecektir, fakat deneyimli personel almanız müşteri memnuniyeti açısından önem arz edecektir. 

Berber Dekorasyonu

 Berberin içerisinde güzel bir görünüm yaratmaya çalışın. Bir kere gelen burası güzeldi deyip bir daha gelmek istesin. Bir berber dükkanında yan yana en az 2 adet koltuk bulunmalı ve aynı anda iki müşteri tıraş edilebilmelidir. Bu koşul olmazsa sıra beklemekten sıkılan insanlar başka berbere gitmeyi tercih edebilirler. 

Instagram butiği nasıl açılır merak ediyorsanız: Instagram Butiği Nasıl Açılır? Instagram’da Satış Yapmak (2024)

Berber Dükkanı İçin Malzemeler

berber acmak icin gerekenler 480x270 1 - Berber Dükkanı Açmak – Erkek Saç Tasarım Kuaförü Açma Maliyeti (2024)
Berber Dükkanı İçin Gerekli Olan Malzemeler

Berber dükkanı açarak kendi işinizin sahibi olmak için birtakım malzemelere ihtiyaç duyarsınız. O malzemeleri uygun fiyata alabilirsiniz. Berber dükkanında ihtiyacınız olacak malzemeler şu şekildedir:

1. Makas ve tarak seti,

2. Saç tıraş makinesi ve tarakları

3.Fön makinesi

4. En az 20 adet havlu

5. Ağda seti

6. Saç spreyi, wax ve jöle

7. Sakal ve ense fırçaları

8. Ustura, jilet

9.Tıraş köpüğü

10.Şampuan ve sabun

11.Çeşitli parfümler

12. Önlük

13. Saç boyası ve çeşitli bitkisel yağlar,

14. Aynalar

Berber Dükkanı Açmak İçin Gereken Belgeler

Ustalık belgesi mutlaka olmalıdır. Ustalık belgeniz yoksa almak için çalışmalara başlayın bu belge olmadan berber dükkanı açamazsınız. Sıhhi müessese kapsamı içine giren berberlerden sıhhi müessese belgeleri talep edilir. O belgeler şu şekildedir:

1. İş planı

2. İşletme ruhsatı

3.Vergi Levhası

4. Ustalık belgesi

5. Tapu fotokopisi

6. Yapı kullanma izni

7. İlgili esnaf odası veya ticaret odası kaydı fotokopisi

8. Sabıka kaydı

9. Su abonesi kartlı sayaç

10.Sigorta veya Bağ-kur belgesi

Berberden Para Kazanmak İçin İpuçları

 Yazımızın bu kısmında berber dükkanında güzel kazançlar yakalamak için bazı ipuçlarını sizlere sunmaya çalışacağız.  İpucu listemizi aşağıda bulabilirsiniz.

1.Müşteriler ile iyi ilişkiler kurun ve onlara önem verin.

2.En az iki koltuk ile aynı anda iki kişinin tıraş olmasını sağlayın. Bunun için yanınızda            tecrübeli bir tıraş ustasını daha çalıştırın.

3.Dükkan dekorasyonuna önem verin. Dükkan içerisinde klima, televizyon, Wi-Fi  internet                    mutlaka bulunmalı.

4.Kullandığınız malzemelerin temiz olmasına önem gösterin. Makas, tarak, havlu ve buna benzer malzemeleriniz mutlaka temiz olsun.

5.Usturanızda kullanacağınız jiletleri kaliteli seçin. Müşteriye çizik veya kesik atmamaya dikkat edin.

6.Berberiniz için randevu sistemini kurun. Çok fazla müşteriniz varsa beklemeyi önlemek için telefon ile randevulaşın.

7. Personellerinizle aranızı iyi tutun.

8. Müşterilere saçlarının arkalarını da görebilmeleri için ekstra aynalar kullanın.

9.  Berber dükkanınızın isminin tanınması için el ilanı veya kartvizit bastırıp etrafa dağıtın.                    

 10.Ayrıca güzel bir tabela da yaptırmayı ihmal etmeyin.

 Yukarıda belirttiğimiz ipuçlarına dikkat ettiğiniz takdirde berber ve kuaför dükkanınızdan kısa sürede güzel kazançlar elde edersiniz. Buna ek olarak da sabit bir müşteri kitlesi elde edersiniz. Verdiğimiz tavsiyeler daha çok size sabit müşteri kazandırmaya yöneliktir. Erkeklerin berber sadakati denilen bir olgu vardır. Bir erkek kolay kolay berberini değiştirmez. Müşterilerinize biraz kendinizi sevdirirseniz bu işten para kazanmamanız imkansızdır.

 Sizlere verebileceğimiz bilgilerin ve tavsiyelerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Umarız sizler için bilgilendirici bir yazı olmuştur. Berber dükkanları, erkekler tarafından en çok tercih edilen dükkanların başında geliyor. Bu sebeple de bu talepten yararlanıp berber dükkanı açmak isteyen birçok kişi bulunmakta. Bizler de bu sebeple sizlere yol göstermeye çalıştık. “Berber dükkanı açmak için neler gereklidir ve erkek saç tasarım kuaförü açmanın maliyeti ne kadardır?” gibi sorulara verdiğimiz detaylı yanıtları yazımızda bulmuş olacaksınız. Çalışkansanız ve berberlik yapacak gerekli niteliklere sahipseniz bu işe başlamanızı öneririz. Sizlere hayatta başarılar dileriz. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle…