Çiğköfteci Dükkanı Açma Şartları Nelerdir? Maliyeti Ne Kadarı? Nasıl Açılır? (2024)

752x395 cig kofte tarifi cig kofte nasil yapilir 1572887440557 - Çiğköfteci Dükkanı Açma Şartları Nelerdir? Maliyeti Ne Kadarı? Nasıl Açılır? (2024)

Çiğköfteci dükkanı açma şartları nelerdir sorusunun cevabını öğrenmek için doğru adrestesiniz. Öyle bir iş düşünün ki, herhangi bir kriz döneminden dahi etkilenmiyor. Düşünmek pek zor olmasa gerek! Çiğköfte dükkanı açmak tüm sebeplerden dolayı inanılmaz bir fikir olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’de yaşayan insanlar olarak hepimiz şunun gayet farkındayız, nasıl bir kriz olursa olsun biz yemekten-içmekten asla vazgeçmeyen bir topluluğuz. Özellikle öğrenci nüfusunun bu kadar fazla olduğu bir ülkede çiğköfte dürümünün ne olursa olsun ancak 5 liralık fiyattan satılacağı durumu sizin dükkanınızı öğrencilerin vazgeçilmez durağı yapacaktır. Biz de bu yazımızda Çiğköfteci dükkanı açma şartları nelerdir ve maliyeti ne kadardır sorularını cevaplamaya çalışacağız.

Çiğ Köfteci Dükkanı Açmak

Her insanın hayalidir esnaf olup stresten olabildiğince uzak güzel gelir elde etmek. Gerek tatil gerekirse de ailesine bakmak için bu hayali kurar. Esnaflığa adım atacak kişiler daha önce de belirttiğim gibi etrafta bol bol çiğköfteci dükkanı görüyorlar ve bu durum onları çiğköfte dükkanı açmaya sevk ediyor. Ülkemizde son yıllarda özellikle de son 5 yılda çiğköfte dükkanlarının artması ve aynı zamanda düşük sermaye ile başlanabilir bir iş olması nedeniyle pek çok kişinin bu işi yapmasına zemin oluşturuyor. 

çiğköfte dükkanı açmak isteyen bir kişinin elbette belli başlı giderleri olacaktır. Bunlardan en önemlileri ise şunlardır; Dükkan kira gideri, bayilik ücreti ve dükkanın dekorasyon işlemleri gelmektedir. Herkesin de düşüneceği gibi dükkanın kira masraflarının minimum düzeyde olması gayet tercih edilen bir durumdur. Çiğ köfteci açmak isteyen kişiler dükkanı açacakları yeri çok iyi seçmelilerdir. Dükkanı açacağınız nokta her şeyden önemlidir. Yakınlarında okul, üniversite, lise, dershane gibi kurum ve kuruluşların olmasına kesinlikle özen göstermelisiniz. 

Çiğ Köfteci Dükkanı Açmak İçin Gerekli Evraklar

2573989 810x458 - Çiğköfteci Dükkanı Açma Şartları Nelerdir? Maliyeti Ne Kadarı? Nasıl Açılır? (2024)

Dükkan açmadan önce belediyede ruhsat işlemlerinizi tamamlamanız gerekmekte. İşinizi kaliteli ve düzgün yapmanız için belediyenizden çiğ köfteci ruhsatı almak için hangi evraklar gerektiğini öğrenebilirsiniz. Genellikle aşağıdaki evraklar sizden talep edilmektedir;

1- Vergi levhası

2- Adli sicil kaydı

3- Kira sözleşmesi / tapuda adı geçen mülk sahibi/sahipleri ile yapılmalıdır

4- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve İkametgâh Belgesi

5- Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı olduğuna dair herhangi bir belge

6- İşletici Kimlik Bildirme Belgesi (Form-1) (fotokopi)

7- İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi (fotokopi) (şahıs işletmesi ise gerekli değildir)

8- Oda Faaliyet Belgesi ve Oda Sicil Tasdiknamesi (fotokopi)

9- Ürünlerin alındığı imalathanenin “Gıda Üretim İzin Belgesi” (fotokopi)

10- Ürünlerin alındığı imalathanenin “Belediye İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” (fotokopi)

11- Ürünlerin alındığı imalathane ile yapılan “Ürün Alım Sözleşmesi” (noter tasdikli sureti)

12 Tapu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi (fotokopi)

13- Kira Sözleşmesi (tapuda adı geçen mülk sahibi/sahipleri ile yapılmalıdır) (aslı ya da 14- noter tasdikli sureti) (işyeri kiralık ise)

15- İşyeri Krokisi (yetkili bir kişiye çizdirilmelidir, üzerinde uzunluk ölçüleri, m² toplamı, çizen kişinin kaşesi ve imzası bulunmalıdır)

16- İtfaiye Uygunluk Raporu

17- ASAT İşyeri Açma Ruhsatı Görüş Belgesi

18- Güvenlik Kameraları ve Kayıt Sistemi bulunmalıdır (700 TVL IR LED dış mekan kamerası ya da 1080 HP HD dış mekan kamerası)

(işyeri 60 m² ve üzerinde ise)

19- Tuvalet bulunmalıdır

Elbette burada yazan şeyler sizin dükkan açmak isteyeceğiniz belediye ile farklılık gösterebilir. Sizin bağlı bulunduğunuz belediye ruhsat mevzuatında daha az belge, veya daha farklı belgeler isteyebilir. 

Çiğ Köfte Bayiliği Veren Firmalar

Çiğköfte dükkanını açmadan önce dikkat edilmesi gereken belkide en önemli nokta ürünlerinizi tedarik edeceğiniz bayi markasını doğru seçmektir, hiç kimse ortaya sermaye koyduğu bir işte anlaşamayacağı veya insanların bilmediği, güvenmediği bir firma ile çalışmak istemez. Bu Piyasada onlarca farklı lezzette ve kalitede çiğ köfteci var ancak bazıları sinek avlarken bazıları da aşırı talep görüyor. Bu noktada sizin kaliteli bayiler ile çalışmanız yararınıza olacaktır. Çiğköfte firmaları sizi kendisine çekebilmek için çeşitli kampanyalar ve ekstralar yaparlar bunlara çok dikkat etmeniz gerekir. Bazı firmalar sizlere 1 aylık oryantasyon eğitiminden geçirerek çiğ köfte satıcılığının püf noktalarını öğretiyor. Tercihinizi bu tip firmalardan yana yapın. Bayilik için franchise ücreti isteyen firmaları tercih etmek yerine franchise ücreti istemeyen firmaları tercih ederek bu işe başlamak sizin yararınıza olacaktır. 

Hacı Şerif bayiliği hakkında bilgi almak için: Hacı Şerif Bayilik Alma Şartları Nelerdir? – Bayilik Nasıl Alınır?

Çiğ Köfteci Açmak İçin Giderler Ne Kadar ?

Çiğköfteci dükkanı açma şartları nelerdir sorusunun cevabını aldıktan sonra ne kadar gideriniz olacağını merak ediyorsanız bu başlık altında cevabını vereceğiz. 10 – 15 bin TL sermaye ile yapılabilecek işlerden olan çiğ köftecilik işinde giderlerin çoğunu dekorasyon ve dükkan kiraları oluşturmaktadır. Tabii bu durum çiğ köfte bayiliğini bedelsiz olarak aldığınızı varsayarsak geçerlidir. Yapacağınız masraflar masa – sandalye yerleşimi, dükkan tabela yapımı, içeriye güzel bir dekorasyon kurmaktan ibaret.

Çiğ Köfte İşiyle Ne Kadar Kazanılır ?

Eğer çiğköfte işinden hatırı sayılır bir para kazanmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey kesinlikle giderlerinizi minimum düzeyde tutmaktır. Bir diğer yandan ise sizin en büyük kitleniz öğrenciler olduğu için fiyatlarınızı da aynı şekilde minimum düzeyde tutmalısınız. Fiyatlarınızın onların bütçesini aşmamasına dikkat etmelisiniz. 2019 yılında çiğ köfte dürüm için 3 TL – 4 TL gibi bir rakam oldukça rekabetçi olacaktır. Bu fiyatlardan satış yaptığınız takdirde günlük 100 – 200 dürüm sattığınızı varsayarsak 400 – 600 TL arası bir ciroya ulaşabilirsiniz. Yanınızda 1 adet SGK’lı personeli asgari ücretten çalıştırırsanız maliyeti 3000 TL civarı olacaktır. Günlük 100 TL civarı sadece 1 personelin gideri olacağı için günde en az 30-40 dürüm satmalısınız ki personelin maaşını çıkarabilirsiniz. Geri kalan cirodan da malzeme giderlerini çıkarırsanız günlük net karınızı bulmuş olacaksınız.