Cep Telefoncu Dükkanı Açmak – Telefoncu Dükkanı Açma Maliyeti ve Püf Noktaları (2024)

cep telefonu dukkani nasil acilir 1024x683 - Cep Telefoncu Dükkanı Açmak - Telefoncu Dükkanı Açma Maliyeti ve Püf Noktaları (2024)

Kar marjı yüksek iş fırsatı bulmaya çalışanlar için bu yazı vesilesiyle cep telefoncu dükkanı açmak ile alakalı bilgiler vermeyi planlıyoruz. Yüzyılımızın en efektif iletişim araçlarından biri olarak kabul edilen cep telefonları elimizden tabiri caizse hiç düşmeyen faydalı bir alet. Teknolojinin günümüzde durmadan kümülatif bir şekilde gelişmesi sebebiyle de ortalama olarak 2-3 yılda eski modelini yeni modeliyle değiştirme eğiliminde olduğumuz cihaz çeşitlerinden sadece biridir cep telefonları. Günümüzde etrafımızda sıkça görüyoruz ki akıllı telefon değiştirme skalası insanımızda oldukça yüksek biri ivmeyle kendisine yer bulmaktadır. Durum bu şekilde olunca da telefoncu dükkanlarına olan talep ise diğer sektörlere göre bir miktar daha fazladır. Siz de bu fırsatı değerlendirerek cep telefoncu dükkanı açabilirsiniz.

Cep Telefoncu Dükkanı Açmak İçin Konum Seçimi

Ticari bir işletmede azami miktarda kar elde edebilmek için muhtemel müşterilere kolayca ulaşım sağlayabileceği bir bölgede dükkan açmak gerekmektedir. Cep telefoncu dükkanı açmak isteyen girişimci bireylerin yaşadıkları ili kılı kırk yararcasına çözümlemeli ve dükkanlarına elverişli bir lokasyon bulması işletme adına verimli olacaktır.

Bu platformda siz değerli okuyucalarımıza tavsiyemiz tabii ki işlek, aktif bir konumda dükkanınızı açmanızdır. Fakat bir miktar tüyo verebiliriz. Bilindiği üzere GSM operatörlerinin yer aldığı lokasyonlar genelde birbirlerine yakın olmaktadır. Pek çok ilde Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’un satış merkezleri birbirlerine yakın konumlarda olur, hatta yan yana olarak bile çalıştıkları görülmektedir. Bu durumun başlıca faydası müşteriler tüm operatörlerin satış merkezlerini ziyaret ederek fiyat alabilirler, taksitlendirme imkanları hakkında bilgi sahibi olurlar. Siz de bu merkezlere yakın bir konumda açılış yaparak o müşterilerden faydalanabilirsiniz.

Bu noktada büyük ihtimalle aklınıza gelen düşüncelerden biri “Aynı işi, telefonu vs. diğer GSM operatörlerinde de yaptırabilirken veya satın alabilirken neden beni tercih etsinler?” demek olabilir Haklısınız. Dükkanınızı açtığınız ilk haftalarda diğer dükkanlara göre yeni olduğunuz için daha az tercih edilmek gibi bir handikapınız olabilir çoğu işte rastlanılan bir durum olarak yorumlanabilir bu durum ancak zamanla kalıcı bir müşteri portföyü elde ederek bu handikaptan rahatça kurtulafbilirsiniz.

Türk Telekom bayiliği almayı düşünüyorsanız: Türk Telekom Bayilik Alma Şartları – TT Bayiliği Nasıl Alınır? (2024)

Dükkan Büyüklüğü ve Dekorasyon

Girişimcilerin bu iş fırsatına ayırabileceği miktar girişimcinin bütçesine göre farklılık göstermektedir. Bu sebepten ötürü dükkanın boyutu ve dekorasyonu ile alakalı net bilgiler verilmesi realiteye uygunluğu açısından riskli olacaktır. Fakat ortalama bir cep telefoncu dükkanı için en az 25 m2lik bir dükkan kiralanması gerektiğini söylemekte bir beis yoktur. Telefoncu dükkanında hem sıfır kutulu ürün hem de 2. el telefon satacağınızdan ötürü büyük bir vitrin ve bunun yanında ürünleri gösterebilmek için bir masaya gereksinim duyacaksınız.

Bunların yanı sıra işin içine cep telefonu tamirini de katacak olursak, dükkan içerisinde bu tamir işleri için ayrı bir bölüm oluşturmanız işinizin kalitesi açısından size fayda sağlayacaktır. Dolayısı ile 25 m2 – 50 m2 arası bir dükkan tercih etmeniz durumunda sizin için yukarda bahsedilen şartları sağlamanız açısından daha faydalı olacaktır.

Dükkanı kiraladıktan sonra temin etmeniz gereken ekipmanlar ve yapılacak tadilat işleri şunlar olacaktır;

1- Dükkan girişine cam vitrin (sıfır telefonları sergilemek için)

2- Dükkan içerisine 1 adet büyük boy masa (ikinci el telefonları sergilemek için)

3- 1 adet çalışma masası

4- 1 adet masaüstü veya dizüstü bilgisayar (kontör yükleme, paket yapma ve kişisel kullanım için)

5- Akıllı telefon kılıflarını sergilemek için duvara montajlı askılıklar

6- İnternet bağlantısı

Cep Telefoncu Dükkanı Açmanın Maliyeti

cep telefoncu dukkani acmak - Cep Telefoncu Dükkanı Açmak - Telefoncu Dükkanı Açma Maliyeti ve Püf Noktaları (2024)

Cep telefoncu dükkanlarının açılış maliyeti alım yapılacak ürünlerin miktarına ve türlerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir. 2024 yılında ortalama olarak 100 bin TL sermaye ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Taksitli /kredi kartına taksitli telefon satacaksanız şayet elinizde mutlaka belli bir sermaye bulundurmanız gerekmektedir bu gerekliliğin sebebi dükkanı döndürmek zorunda oluşunuzdan kaynaklanmaktadır.

Bütün bunların yanı sıra alacağınızı veyahut satacağınız cihazların döviz kuru ve vergilendirmelerden etkileneceğinden ötürü 2 bin Türk lirası ile 7 bin Türk lirası dolaylarında seyretmesi size sağlam bir sermaye gereksinimini tabiri caizse farz kılacaktır. Şayet bu denli bir sermayeye sahip değilseniz veya sahip olamayacaksanız bir toptancı ile anlaşma sağlayarak stoksuz çalışma şeklini de benimseyebilirsiniz. Müşterilerinizin sizden istediği telefonu, cihazı toptancınızdan isteyip temin ettikten sonra satış işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu şekilde iş yapan toptancı bulmak bir miktar şans gerektirmektedir. Bu tip çalışan toptancıları yakalayabilmek için her an piyasanın nabzını tutmanız dükkanınızın geleceği açısından iyi olacaktır.

En Çok Satacak Cep Telefonları

Ülkemiz akıllı telefon piyasasında geçmişten günümüze Apple ve Samsung ürünlerine hatrı sayılır bir derecede talep vardır. Iphone kullanım yüzdesinin Türkiye’de artmasının akabinde Apple cihazlarına olan talep yükselişe geçerken, Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlar arasında Samsung’un pastadaki en büyük dilimi kaptığını söyleyebiliriz.

Bu durumdan yola çıkarsak eğer müstakbel cep telefoncu dükkanınızda en çok miktarda satacağınız sıfır ve ikinci el cihazlar Apple ve Samsung markalarına ait olan akıllı telefonlar olacağını söyleyebiliriz. Bu iki markanın ürettiği akıllı telefonların pek çok modeli her zaman dükkanınızda hazır bulunmalı ve müşteriye sunumu yapılmalıdır.

İki markanın da “amiral gemi” olarak isimlendirilen en yüksek seviyedeki modellerinin ücret aralığı şu sıralar 10 bin TL ila 20 bin TL arasında değişiyor. Bu cihazları dükkanınızda bulundurmak için ciddi derecede kuvvetli bir sermayeye ihtiyacınız olacağını söylemek zorundayız.

Ancak tabii ki akıllı telefon sektöründe yalnızca bu iki marka yok. Döviz kurundaki artıştan ötürü telefon fiyatları yükselirken kura ayak uyduramayan daha düşük bütçeye sahip olan vatandaşlarımız Huawei, Xiaomi, Oneplus gibi markalara yönelme eğilimindedir. Türkiye’de bahsettiğimiz bu 3 markanın akıllı telefonları da oldukça fazla talep görmektedir. Bu 3 markanın ortak özelliği kaliteyi Apple ve Samsung’a göre daha uygun fiyata piyasaya sürmesidir. Bu nedenle bizim size naçizane önerimiz cep telefonu dükkanınızda mutlaka bu markaların da telefonlarını bulundurun ve “şu şu özellikte, şu fiyat aralığında bir telefon arıyorum” diyen müşterilerinize bunları önermekten çekinmeyin.

Cep Telefonu Aksesuarlarında Yüksek Kar Oranı Var Mı?

Bir cep telefoncu dükkanı belki de en yüksek oranda kar marjını akıllı telefon aksesuarlarından elde etmektedir. Özellikle yüksek ücret vererek akıllı telefon satın alan bireyler telefonun kırılmalara ve çizilmelere karşı korumak amacıyla yüksek oranda kırılmaz cam ekran ve silikon kılıf taktırmaktadır.

Günümüz Türkiye’sinde akıllı telefon kılıfı sektöründe ortalama olarak bir kılıfın ücreti 10 Türk lirası ile 30 Türk lirası arasında değişmektedir. Telefon ekranına kırılmaz cam ekran taktırmak için ise ortalama olarak 20 Türk lirası ile 40 Türk lirası arasında bir ücret alınmaktadır. Etrafımızdaki çoğu telefoncu dükkanı bu yan ürünlerin satışından ciddi derecede bir kar elde etmektedirler.

Bu sebepten ötürü dükkan dekorasyonu kısmında belirttiğimiz gibi dükkanın içerisinde kesinlikle telefon kılıflarını asacağınız askılıklar bulundurmalısınız. Askılıklara toptancınızdan alacağınız farklı farklı telefon kılıflarını asmanız dükkanınızın kar marjının artması açısından faydalı olacaktır. Dükkana gelen müşteriler kılıfları inceleyerek en beğendiklerine ulaşıp satın almak için fazla bir çabaya girmeyip ürünü hızlı bir şekilde satın alacaktır. Askılıktaki kılıflar arasından müşterinin beğendiğini satın almasına yardımcı olun ve karınıza kar katın.

Telefon aksesuar dükkanı açmayı düşünüyorsanız: Telefon Aksesuar Dükkanı Açmak – Telefon Kılıfı Satmak (2024)

Cep Telefoncu Dükkanında Yapılabilecek Diğer İşler

Dükkanınızın adı her ne kadar cep telefoncu dükkanı olarak geçse dahi siz yalnızca sıfır ve ikinci el telefon satışı ile dükkanınızı sınırlandırmamalısınız. Telefoncu dükkanları teknolojinin baş gösterdiği dükkanlardır. Bu sebepten dolayı teknolojik her türlü cihazın satışı gerçekleştirilebilmesi dükkanın hem karı hem de prestiji açısından olumlu olacaktır. Telefon alma niyetiyle dükkanınızdan içeri giren bir müşteriye bir ihtimal başka bir ürün satabilirsiniz bu durumda zaten müşteri mutlaka alacak bir şeyler bulur siz biraz daha ufkunu genişletmiş olursunuz. Aşağıda sizler için hazırladığımız listemize göz atabilirsiniz. Bu listedeki ürünlerin ve hizmetlerin satışını yaparak da karınıza kar katabilirsiniz;

1- Cep telefonu kontör ve paket yükleme ancak bunu yapabilmek için bayilik satın almanız gerekmektedir.

2- Cep telefonu tamiratı telefon yedek parçası almalısınız ayrıca bu iş için kalifiye değilseniz tamir işinde bilgili kalifiye birini işe almanız müşteri memnuniyeti açısından da ayrıca iyi olacaktır..

3- Mobil Şarj otomatı (içerisine para atınca çalışan, müşterilerin telefonunu şarj edebileceği bir cihazdır. Gün içerisinde şarjı biten kişilerden bu sayede para kazanırsınız.)

4- Telefon bataryası ve kulaklık satışı

5- Powerbank satışı

6- Bilgisayar ekipmanları (yazıcı, klavye, mouse vb)

7- Oyuncu ekipmanları (oyuncu faresi, oyuncu klavyesi, oyuncu kulaklığı vb.)

Püf Noktalar

8- Dükkanınıza gereken ilgi ve alakayı gösterin. Bir telefoncu dükkanı gün içerisinde en az 10 – 12 saat açık olmalıdır. Müşterilerin size her saat ulaşabilme imkanı olduğu hissini onlara hissettirin.

9- Müşteri potansiyeline bağlı olarak dükkanda sizden başka çalışacak kişileri de işe alın. Eğer telefon tamiri hakkında bir bilginiz yoksa bu kişi mutlaka tamirden anlayan bir kişi olmalıdır.

10- Ürünlerinizin arkasında durun ve satış sonrasında müşteriye destek verin.

11- Müşterilerin en küçük sorunlarına bile sabırla ve ilgiyle yaklaşın. Bu zamanla size sabit bir müşteri kitlesi olarak dönecektir. Müşteriler iyi hizmet aldığı bir dükkandan kolay kolay vazgeçme eğiliminde olmayacaklardır.

12- Müşterilerle gereksiz pazarlık tartışmasına girmeyin. Müşteriler küçük indirimler teklif ettiğinde bu teklifleri kabul edin. Bu ufak tavizleriniz size zamanla sabit müşteri olarak dönecektir.

Bu maddelere uyduğunuz takdirde cep telefonu dükkanınızdan çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Bir miktar sabır ve emek isteyen bir süreçtir ancak kesinlikle karlı bir iştir. Türk insanındaki akıllı telefona olan talebi düşmediği müddetçe cep telefoncu dükkanları oldukça fazla talep görmeye devam ederken siz de kazanmaya devam edeceksiniz. 

Bu yazımızda sizlere cep telefoncu dükkanı açmak fikri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız siz değerli okuyucularımız için yararlı bir içerik olmuştur. Başka bir iş ve konuda görüşmek üzere!