5000 TL Sermayeyle Yapılabilecek İş Fikirleri: 4 İş Fikri! (2024)

Girişimci ruha sahip olan bütün insanlar cebindeki paranın miktarına önem vermeden her zaman ortaya bir iş çıkarmaya çalışmaktadır. Az miktarda sermaye ile ne iş yapılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Günümüz Türkiye ekonomisine baktığımız zaman 5000 TL ile yapılacak şeylerin çok kısıtlı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak doğru bir yatırım fikri ile 5000 TL sermaye ile para kazanabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere 5000 TL sermayeyle yapılabilecek iş fikirleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Akıllı Telefon Al Satı Yapın

smartphone 1 - 5000 TL Sermayeyle Yapılabilecek İş Fikirleri: 4 İş Fikri! (2024)

Eğer çok yüksek miktarda birikmiş paranız yoksa akıllı telefon al sat işi yapabilirsiniz. Günümüzde yaşanan teknoloji çılgınlığı insanları her zaman bir üst model telefon almaya itiyor. Cebinizde 5000 TL gibi bir para ve iş yapmayı düşünüyorsanız akıllı telefon al sat işini mutlaka düşünmeniz gerekiyor. Özellikle öğrenciler çok fazla telefon değiştirdikleri için onlardan uygun fiyata telefon alabilir ve satarak para kazanabilirsiniz. Acil paraya ihtiyaç duyan insanlar da telefonlarını normal piyasasının biraz daha altına satabilir. Bu tarz telefonları kovalayarak daha çok kar elde edebilirsiniz. 

Instagram Butik Mağazası Açın

Gelişen teknoloji ile birlikte sosyal medya ve internet gibi kavramlar hayatımızdaki en önemli terimler haline geldi. Günümüz dünyasında yaptığımız harcamaların çoğunu online alışveriş sitelerinde yapıyoruz. İnstagram üzerinden kıyafet ve ayakkabı gibi ürünleri satarak para kazanabilirsiniz. 5000 TL gibi bir para da bu işi yapmak için fazlasıyla yeterli olacaktır. İnstagram platformundaki takipçi sayınız arttıkça satacağınız ürün sayısı da doğal olarak artacaktır. 

Mobil Kahvecilik Yapın

5a311ea667b0a92134455a85 - 5000 TL Sermayeyle Yapılabilecek İş Fikirleri: 4 İş Fikri! (2024)

Türkiye’de son zamanlarda kahveye olan ilgi fazlasıyla artmıştır. Durum böyle olunca girişimci kişiler kahveci açmayı düşünmüştür ancak günümüz şartlarında bir Kahve Dünyası gibi bir markadan franchise almak için on binlerce lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. O kadar paranız yoksa sadece 5000 TL’niz varsa mobil kahvecilik yapabilirsiniz. Bu iş için tek yapmanız gereken belediyeye giderek ‘’yer işgaliye bedeli’’ ödemektir. Bu işlemi hallettikten sonra kahve arabanızı alarak öğrenci kesiminin çok olduğu bir yere giderek kahve satışına başlayabilirsiniz. Eğer yaptığınız işte iyi olup tadı güzel kahve üretip satarsanız o bölgedeki öğrenciler her zaman sizi tercih edecektir. Müşteri potansiyeliniz genellikle öğrencilerden oluşacağı için onlarla iyi anlaşmaya özen gösterin. Ek olarak öğrenci dostu fiyat politikası uygulamaya da dikkat edin. 

Yazlık Bölgelerde Oda Kiralayın

Az sermaye ile yapılabilecek bir diğer iş tatil yerlerindeki otel ve pansiyonlardan oda kiralama işidir. Kış aylarında odaları ucuz kiralayarak tatil sezonunda daha pahalı fiyatlara siz kiralayabilirsiniz. Bu teklifimizi işletme sahipleri niye kabul etsin diye soruyorsanız hemen cevaplayalım. Tatil sezonu dışında bu tarz yerler nakit paraya ihtiyaç duyacaktır. O yüzden nakit para teklifinize sıcak bakacaktır. 5000 TL ile kiraladığınız odaya müşteri çekmeyi başarmak sizi asıl zorlayan kısım olacaktır. Odanıza müşteri bularak yaz döneminde sermayenizi fazlasıyla katlayabilirsiniz. 

Bu yazımızda sizlere 5000 TL sermayeyle yapılabilecek iş fikirleri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız sizler için yararlı bir içerik olmuştur.

Ne iş yapabilirim diyenler için: Ne İş Yapabilirim Diyenlere – En Karlı 12 İş Fikri (2024)