Dönerci Dükkanı Açma Şartları: Maliyeti Ne Kadar? Nasıl Açılır? (2024)
Elinde bir miktar birikimi olan ve gıda sektörüne atılmak isteyen her insan bir an için bile olsa dönerci açmayı aklından geçirmiştir. Ülke olarak döner yemeye oldukça düşkünüz. Öğrenci dostu yemekler arasında da ilk sıraya döneri ekleyebiliriz. Siz de dönerci dükkanı açmaya düşünüyorsanız bu yazımızda dönerci dükkanı açma şartları nelerdir onlardan bahsedeceğiz.
Dönerci Dükkanı Açmak
Ülkemizin ekonomik gidişatı her ne kadar bu işe girmek isteyenlerin gözünü korkutsa da doğru fiyat politikası ve konumla birlikte bu işten kesinlikle kar edebilirsiniz. Uygun fiyatlı döner satışı gerçekleştirirseniz mutlaka kendinize düzenli bir müşteri kitlesi bulabilirsiniz çünkü kimse yemek yeme parasından kısmaz ve uygun yollu yemek çeşitleri aramaya başlar.
Dönerci dükkanı açmak isteyen bir girişimcinin dikkat etmesi gereken ilk şey açacağı dükkanın konumunu çok iyi seçmelidir. Kuş uçmaz kervan geçmez bir yer seçmek sizi iflasa götürecektir. Kesinlikle işlek bir yer seçmeli ve insanların gözünün önünde olan bir dükkan seçmelisiniz. Dönerci dükkanı açacağınız yerin yakınlarında mutlaka üniversite, okul veya dershane gibi öğrencilerin geldiği yerler olmalıdır.
Kendinize belirli bir müşteri kitlesi belirlemek amacıyla ilk başlarda fiyat politikanızı düşük tutmalısınız. Eğer fiyatları yüksek tutarsanız çok kısa bir süre içerisinde kepenk indirmek zorunda kalırsınız. Öğrenci dostu fiyat politikası ile kar etme ihtimalinizi arttırabilirsiniz.
Dönerci dükkanı açmak için gerekli olan eşyaları mutlaka en ucuz şekilde almaya çalışın. Ek olarak et ve tavuk kalitenizden de kesinlikle ödün vermeyin. Bu ürünleri güvendiğiniz kişi ve çiftliklerden temin etmeye özen gösterin.
Dönerci Dükkanı Açmak İçin Yasal Prosedürler
Herhangi bir işletme açmak için yerine getirmeniz gereken bazı yasal prosedürler vardır. Dönerci dükkanı açmak için hangi prosedürleri yerine getirmeniz gerektiğini bu yazı altında inceleyeceğiz. İlk olarak belediyeye başvuruda bulunmalı ve dükkan ruhsatı almalısınız. Dükkan ruhsatı almak için gerekli olan belgeler şu şekildedir:
1- Belediyeye borçsuzluk belgesi
2- Başvuru formu
3- İtfaiye uygunluk raporu
4- Yapı kullanım izni
5- Kimlik fotokopisi
6- Tapu fotokopisi
7- Şirket kuracaklar için (Ltd. A.Ş) (Ticaret Sicil Tasdiknamesi ve Oda Kayıt Belgesi) ve İmza Sirküleri
8- Kira sözleşmesi fotokopisi
9- Şahıs firması kuranlar için (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tasdiknamesi) ve 2 adet fotograf
10- Vergi levhası fotokopisi
Bu belgeler ile dükkan ruhsatı başvurusunda bulunabilirsiniz.
Döner Bayiliği Almak
Dönerci dükkanı açarak para kazanmak istiyorsanız kaliteli bir hizmet vermelisiniz. Eğer et ve tavuk ürünlerini kendiniz finanse edecek durumda değilseniz bayilik almayı düşünebilir ve bayinin vereceği kaliteli ürünleri müşterileriniz ile buluşturabilirsiniz. Döner piyasasında ücret talep etmeden isim hakkı veren birçok döner bayisi bulunduğunu da hatırlatmak isteriz.
Farklı Dürüm Döner Tipleri
Dönerci dükkanı açtıktan sonra menünüzü ne kadar çeşitli oluşturursanız o kadar çok müşteri çekebilirsiniz. Yeni karışımlar ve yeni tatlar oluşturarak müşterilerin yüzünü güldürebilirsiniz. Sizin dükkanınıza özgü bir yemeğiniz olursa rakip dükkanlardan bir adım öne çıkabilir ve para kazanabilirsiniz.
Döner ve Sosyal Medya
Dönerci dükkanı açma şartları nelerdir öğrendikten sonra döner ve sosyal medya arasında nasıl bir ilişki var merak ediyorsanız bu başlık altında cevabını bulabilirsiniz. Sosyal medya dünyasından reklamınızı yaparak adınızı duyurabilirsiniz. Sattığınız ürünleri de sosyal medya üzerinden pazarlayabilirsiniz. Çekiliş yaparak ve bizi takip edenlere şu kadar indirim gibi vaatlerle müşteri çekebilirsiniz.
Bu yazımızda sizlere dönerci dükkanı açma şartları nelerdir? Maliyeti ne kadardır gibi soruların cevabını vermeye çalıştık. Umarız verdiğimiz bilgiler size yararlı olmuştur.
Pizzacı dükkanı açmak isteyenler için: Pizzacı Dükkanı Açma Şartları – Maliyeti ve Püf Noktaları