Fatura Ödeme Merkezi Açmak: Nasıl açılır? Maliyeti Ne Kadar? (2024)
Fatura ödeme merkezi açmak kar getiren iş fikirleri arasında yer almaktadır. Son dönemlerde her şeyin internet üzerinden halledilmeye başlanması ile birlikte yaşlı kesimin bu sürece ayak uyduramamasından ötürü bu tür ödeme merkezleri çok büyük bir iş hacmine sahip olduğu bilinmektedir. Tüm bunların haricinde insanların yaptığı harcalamalar da gün geçtikçe artmaktadır. Bu durumla orantılı bir şekilde fatura miktarları da artıyor haliyle. Ödeme merkezlerinden doğal olarak elde edilen ciro miktarları da artış göstermektedir. Fatura ödeme merkezi işletme işinde olan dolandırıcılardan sakınmak ve bu konu özelinde ciddi ölçüde dikkat etmek gerekmektedir. Bu işe girmek isteyen bireylerin özellikle marka değerine sahip olan, profesyonelliği ile tanınan şirketler ile çalışmalarının daha doğru olduğu bilinmektedir. Bu noktada her şeyden önce güven sağlayabilmek en önemli etkenlerden birisidir.
Fatura Ödeme Merkezi Açmak İçin Ne Kadar Bütçe Gerekir?
Fatura ödeme merkezi açma için maliyet birçok farklı değişkene göre değişiklik göstermektedir. Bu maddeler arasında:
1- İşyerinin içinde tadilat anlamında yapacağınız harcamalar,
2- Faaliyet göstereceğiniz yerin kira mı size mi ait olduğu,
3- Merkezi açmak istediğiniz yer,
4- İşlem hacminiz,
5- Kullanacağınız cihazlar yer alıyor.
Fatura Ödeme Merkezi Açma Şartları Neler?
Fatura ödeme merkezi açma için belli şartların sağlanması gerekmektedir. Basitçe söyleyecek olursak kafasına esen herkes fatura ödeme bayiliği açamaz. Fatura ödeme merkezi açmanız için çevrenizde sevilen tanınan ve en önemlisi güvenilir birisi olarak bilinmeniz gerekmektedir. Olumsuz negatif bir intibaya sahip olan kişiye kimse fatura ödemek için gitmek istemez. Fatura ödeme merkezi işleten kişilerin saat ile alakalı herhangi bir probleminin olmaması gerekmektedir. Bunun sebebi gelen müşterilerin çoğu faturasını son güne bırakmış kişiler olacaktır ve o insanlar o gün içerisinde o faturayı ödemek zorunda olduğundan işler sarkabilir her zamanki çıkış saatinizde çıkamayabilirsiniz. Merkezi işleten kişilerin tüm bunların haricinde aynı zamanda ulaşılabilir olması gerekmektedir. Sosyal medya ve reklam projeleri popülerleşmenize yardımcı olacaktır.
Sucu Dükkanı açmayı düşünüyorsanız: Damacana Su Dükkanı Açmak: Damacana Su Dükkanı Nasıl Açılır? Maliyeti Ne Kadar? (2024)
Fatura Ödeme Merkezi Ne Kadar Kazandırıyor?
Fatura ödeme merkezinin kazandırdığı para düşündüğünüzde size fazla gelmeyebilir. Sonuçta ödediğiniz fatura başına 1 ile 3 tl arasında bir ücret kazanıyorsunuz. Bu durumda işletmenizin daha çok tercih edilmesi için çabalamalı ve gün içerisinde yüzlerce fatura ödemenin yoluna bakmalısınız. Zamanla fatura sayısı artınca geliriniz de haliyle artacaktır. Bir merkezde 15.000 Türk lirasına kadar kar elde edebilirsiniz. Unutmayın ne kadar çok mutlu müşteriye sahip olursanız o kadar çok kazanca sahip olursunuz.
Fatura Ödeme Merkezi Açanların Yapması Gerekenler Nelerdir?
Fatura ödeme merkezi açan kişilerin yapması gerekenler listesi size yol gösterecektir:
1- Güvenilir bir imaj bırakın.
2- Reklam yapmayı ihmal etmeyin. Reklam demek daha çok müşteri demek.
3- Bütün faturaların şirketinizde destekli olmasına özen gösterin. Yalnızca elektrik ve su faturası ile kendinizi kısıtlamanıza gerek yok.
4- Mutlaka kartvizit bastırın. Bastırdığınız kartları ev ve işyerlerine dağıtabilirsiniz.
5- Kampanyalar düzenleyin. Bu sizin daha çok tanınmanıza ve müşteri çekmenize yardımcı olacaktır.
Fatura Ödeme Merkezi Açmak için Nasıl bir Dükkana İhtiyacım Var?
Fatura ödeme merkezi açmak için ihtiyaç duyulan dükkan ortalama 15 metrekare ile 20 metrekarelik bir alana sahip olması gerekmektedir. Tabii ki ayrıca fatura ödeme merkezi açabileceğinize dair dükkan ruhsatına sahip olmanız gerekmektedir. Bu belgeye sahip olabilmek için ikamet ettiğiniz bölgede yer alan vergi dairesine gitmeniz gerekecektir. Tüm bu işlemler halledildikten sonra kurulum kısmına geçebilirsiniz.
Merkezinizi açarken bilgisayar, koltuk, masa ve bilgilendirme kataloglarına gereksinim duyacaksınız. Bir de personel almanız da gerekmektedir. Bütün bunlar merkezinizin gider kalemi olmakta ve işe girmeden önce ayrıntılı bir şekilde hesaplaması yapılmalıdır.
Siz değerli okuyucularımıza bu yazımızda fatura ödeme merkezi açma maliyeti ne kadar, fatura ödeme merkezi açma şartları nelerdir, fatura ödeme merkezi ne kadar kazandırıyor, fatura ödeme merkezi açanların yapması gerekenler nelerdir, fatura ödeme merkezi açmak için nasıl bir dükkana ihtiyacım var? gibi soruların cevabını vermeye çalıştık. Umarız siz değerli okuyucularımıza yardımcı olabilmişizdir, hayatta başarılar dileriz.