Oxy World Psa – Kendi Oksijeninizi Kendiniz Üretin!

Kendi oksijeninizi üretmek ve depolamak için oksijen üretim sistemlerine ihtiyacınız var. Bu sistem kompresör, ön filtre, son filtre, kurutucu, regülatör, depo tankı gibi farklı ekipmanların bir araya getirilmesi ile oluşturulan özel çalışma prensibine sahip bir sistemdir. Standart ve Platform tip şeklinde Oxy World Psa tarafından temin edebileceğiniz bu cihazların çalışma prensibine dair detayları belirterek oksijenin bu sistemlerde nasıl üretildiğini detayları ile açıklayalım.

Oksijen Üretim Sistemlerinde Oksijen Nasıl Üretilir ve Depolanır?

Sistemde oksijeni havadan ayrıştırmak için kurulmuş bir düzenek mevcuttur. Havadan gelen azot, karbondioksit, oksijen ve argon gibi asal gazların karışımı olan solunumda kullandığımız atmosfer gazının içerisinde normalde %21 gibi bir oranda oksijen gazi bulunmaktadır. Bazı sağlık problemlerinde kişi vücuduna yeteri kadar oksijen alamaz veya bol oksijene ihtiyaç duyar. Örnek olarak soba gazı zehirlenmesi olarak da bilinen karbonmonoksit zehirlenmelerinde bireye saf oksijen verilerek dokulara ve organlara enerji üretebilmeleri için yeterli miktarda oksijen gönderilmesi gerekebilir. Sanayide de farklı alanlarda oksijenin kullanımına rastlamaktayız.

Tekrar çalışma prensibine geri dönecek olursak sistemden geçirilen hava gazı basınçlı bir halde içeri girer ve özel filtrelerden geçirilerek hava tankının içerisine alınır. Burada bir regülatörden geçer ve basıncı ile yoğunluğu sabit hale getirilir.

Sabit basınç ve yoğunluktaki hava sonrasında oksijen jeneratörüne aktarılır. Jeneratörde bulunan Zeolit sayesinde hava gazı içerisindeki oksijen harici diğer tüm gazlar atmosfere yeniden bırakılır. Bu sayede sadece saf oksijen kalır.

Ardından elde edilen saf oksijen paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş olan oksijen depolama tankının içerisinde depolanmaya başlanır. Tankın üzerinde bulunan vana ve barometre (basınç ölçer) ile medikal olanlarda insan vücudunun alabileceği seviye haline getirilerek oksijen maskesi veya nazal maske (burun maskesi) aracılığıyla burun ve ağız yolundan vücuda istenilen sürede depolanan oksijen bitene kadar oksijen desteği sağlanır.

Standart Oksijen Üretim Sistemleri

Kendi saf oksijeninizi kendiniz üretebileceğiniz jeneratörler sayesinde sıvı oksijen satın alma maliyetinden kurtulmuş olursunuz. Hava gazından saf oksijen gazı elde edip tüp veya sıvı oksijen gibi hem iş yükü çıkaran hem maliyeti daha yüksek olan alternatiflerinden sizi kurtaracak olan Oxy World Psa standart oksijen üretim sistemleri güvenli, uygun maliyetli bir seçenektir. Kullanımı oldukça kolay, talebe göre tasarlanabilen ve kullanım esnasında kolaylık açısından özelleştirebilme şansınızın olduğu bu sistemin oldukça avantajlı olduğunu belirtmemiz gerekir.

Platform Tipi Oksijen Üretim Sistemleri

Elektrik enerjisi alarak çalışan Oxy World Psa platform tipi oksijen üretim sistemleri sayesinde oldukça kolay bir şekilde dilediğiniz zaman ihtiyacınız kadar oksijen üretebilirsiniz. Özel kurulum ve montaj işi gerektiren bu sistem kontrol panosu, ana enerji dağıtım yeri, elektrik bağlantı noktaları, özel kablolama gibi tüm gerekli kurulum aşamaları halledilmiş ve test edilip onaylanmış, sorunsuz çalışır şekilde tarafınıza teslim edilmektedir.

Konteyner Tipi Oksijen Üretim Sistemleri

Taşınabilen, mobil, tak çalıştır mantığı ile oksijen üretimini dilediğiniz yerde gerçekleştirmenizi sağlayan Oxy World Psa konteyner tipi oksijen üretim sistemleri, tüm kaçak ve saflık kontrolleri yapılmış, gerekli testlere sokulup onaylanmış ve elektriksel bağlantıları düzenlenmiş biçimde tarafınıza teslim edilir.

Oksijen Tüp Dolum Sistemleri

Kullandığınız içi boşalmış tüplerinize oksijen doldurmanızı sağlayacak olan oksijen tüp dolum sistemleri sürekli tüp satın alma maliyetinden sizi kurtaracaktır. İstediğiniz sayıda farklı tipteki oksijen tüplerini bu sistem sayesinde doldurabilirsiniz.

Oxy World Psa’dan Oksijen Sistemleri Nasıl Sipariş Edilir?

Oxy World PSA olarak oksijen üretim ve depolama sistemleri başta olmak üzere, medikal gaz santralleri, hasta servis üniteleri, yoğun bakım ve ameliyathane üniteleri, medikal gaz prizleri, medikal bakır borular ve aksesuarlarını sağlık sektöründe faaliyet gösteren hastaneler, özel klinikler, huzurevleri, yaşlı bakım evleri ve benzeri kuruluşlara sağlamaktayız.

Medikal oksijen nasıl elde edilir?

Oksijen üretim sistemleri sayesinde hava gazının özel bir filtreleme sisteminden geçirilerek üretilen ve kendi tankı içerisinde depolanabilen medikal oksijen basıncı düzenlenerek insan vücudunda kullanılabilir hale çok kolay getirilebilmektedir.

Medikal oksijen nedir?

Burun veya hem burun hem ağız yoluyla vücuda alınabilecek %90 gibi çok ciddi saflık oranına sahip havadan alınmış oksijen gazıdır.

Oksijen üretimi nasıl yapılır?

Oksijen üretmek için bir sisteme ihtiyaç duyulur. Bu sistemi Oxy World Psa’nın web sitesinden dilediğiniz zaman temin edebilirsiniz.

Hastanelerde kullanılan oksijen nasıl elde edilir?

Hastanelerde özel oksijen üretim sistemleri kullanılmakta olup tanklar içerisinde saklanarak ihtiyaç duyulan her zaman kullanılabilecek şekilde saf oksijen üretimi yapılmaktadır.

SGK oksijen makinesi veriyor mu?

Heyet raporu ile birlikte SGK’nın talep ettiği belgeleri toplayarak oksijen makinesi temin edebilirsiniz. Bunun için SGK’dan danışmanlık hizmeti alarak hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz.